Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres EB győztes, kétszeres angol bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team gőzerővel készül a közelgő Kamion Európa-bajnokságra, melynek első futama a május 27-i hétvégén kerül megrendezésre Misanoban.

A csapat kamionja, Jázmin gyorsabb, mint valaha, amit az első tesztek után most versenyhelyzetben is bizonyított. Az EB felkészülés részeként az OXXO Hungary Truck Racing Team versenygépe Ryan Smith pilótával idén először az angol bajnokság pembrey-i hétvégéjén állt rajthoz, és azonnal beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 

A magyar nemzeti színekben pompázó kamion tarolt a brit pályán, ahol öt rajtból négyet győzelemmel fejezett be, egyet pedig a második helyen zárt. 

A hétvégi kiemelkedő teljesítmény csak megerősítette a korábbi várakozásokat: az OXXO Hungary Truck Racing Team Jázminnal és Ryan Smith-szel komoly, dobogós eséllyel indul a Kamion Európa-bajnokságon.

A csapattal a rajongók amúgy a hétvégén idehaza is találkozhatnak, hiszen a Nagy Futam részeként Jázminra is kisebb főszerep vár. A belvárosi rendezvényen a szurkolók megtekinthetik a magyar csapat ékkövét és találkozhatnak magukkal a csapattagokkal is.

(Forrás:gepjarmuszektor.hu / Fotó: oxxo)