Az Apple Watch Scania-kiadás esetében az eddigi járműkezelő funkciókhoz olyanok társulnak, amelyek a járművezetőt helyezik a középpontba, kiegészítőként különleges, V8-as motorból készített karóraszíjjal.

A Scania július 8-án új, a vezető biztonságát középpontba állító alkalmazásokat mutatott be az Apple okos-karórához. Az Apple Watch Scania-kiadás a gépkocsivezető egészségi és fittségi állapotát nyomon követő funkciókat vezetett be, miközben megtartotta a jármű- és flottakezelési adatokat szolgáltató funkciókat is, amelyek már a Scania népszerű Black Griffin óráját, az első kifejezetten tehergépkocsi-vezetőknek kifejlesztett okosórát is jellemezték.

Segít a járművezetőknek biztonságosan végezni a munkáját

Habár a járművel együttműködő alkalmazások egyre elterjedtebbek az iparágban, a Scania Apple Watch-kiadás alkalmazásai kitűnnek ezek közül azáltal, hogy a járművezető aktivitását, éberségét és felfrissülését helyezik a középpontba. Két új alkalmazás jelent meg, amelyek különösen hasznosak a tehergépkocsi-vezetőknek:

  • A karóra képes nyomon követni a járművezető teljesítményét, és ez alapján egy üzenettel figyelmezteti viselőjét, ha az elfáradt és tanácsos lenne felállnia vagy mozognia – ezáltal lehetőséget ad viselőjének egy kis felfrissülési időre, mielőtt újra elkezdene vezetni.
  • Esésérzékelő funkció. Egy alkalmazás révén az okosóra érzékeli a hirtelen nagy ütéseket, például ha baleset történik az áru be- vagy kirakodása közben, amit a tehergépkocsi-vezetőknek gyakran egyedül, késő éjjel kell végezniük. Ha az alkalmazás egy esetleges esést érzékel, értesíti az okosóra viselője által kijelölt vészhelyzeti kapcsolattartó személyt.

V8-as karóraszíj

A Scania egy egyedülálló kiegészítőt is készített az Apple Watch Scania-kiadás bevezetése alkalmából. A híres LB 140 V8 motortípusnak egy régi hengertömbjét beolvasztották, átkovácsolták és öntöttvasszíjakat készítettek belőle, amelyeket Scania 140 V8 karóraszíjnak neveztek el.

scania.hu/gepjarmuszektor/Kép: scania.hu