Az új termékekkel a DENSO nagyobb kínálatot biztosít az első beépítésű pótalkatrészek piacán. Ennek köszönhetően a japán multinacionális vállalat képes megfelelni a kompresszorokkal szemben támasztott növekvő követelményeknek. Jó példa erre, hogy termékei a több mint 120 alkalmazási tanúsítványnak köszönhetően számos nagy autógyártó, így például az Audi, Mercedes-Benz, Citroën, valamint a Peugeot által gyártott modellekben is alkalmazhatók.

„Kompresszoraink gyártására kidolgozott programunk középpontjában a minőség iránti elköteleződés, valamint a legjobb termékek előállításának szándéka áll. Az új kínálat lehetővé teszi a műhelyek és a forgalmazók számára, hogy kiváló, ’OE’ avagy első beépítésű alkatrész jelöléssel ellátott kompresszorokkal álljanak ügyfeleik rendelkezésére” – jegyezte meg Richard Busscher, a DENSO kompresszor-fejlesztésért felelős termékmenedzsere. Hozzátette a DENSO kompresszorok mindig hatékony és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak a megfelelő utastéri hőmérséklet megteremtéséhez, még extrém időjárási körülmények között is.

A széles választéknak köszönhetően a DENSO klímakompresszorok több mint 2500 járműhöz építhetők be. Valamennyi klímakompresszor készre szerelve, teljesen új termékként (nem felújított) érkezik meg a forgalmazókhoz és ez által a szervizekhez is. A DENSO valamennyi pótalkatrész piacra gyártott kompresszora OE, vagyis „első beépítésű” garanciajellel van ellátva. Ezek a kompresszorok alacsony zajszint és vibráció mellett biztosítanak hatékony és megbízható működést a légkondicionálók számára.

Pár szóban a Denso-ról

A japán Aichi prefektúra Kariya városában található DENSO Corporation cég fejlett technológiák, rendszerek és alkatrészek vezető globális autóipari beszállítója a hőszabályozás, erőátviteli vezérlés, elektronika, valamint információ és biztonság területén. Ügyfelei közé tartoznak a világ nagy autógyártói. A vállalatnak világszerte több mint 200 leányvállalata és kapcsolt vállalkozása van 38 országban és régióban (beleértve Japánt is), emellett több mint 151.000 főt foglalkoztat. A 2016. március 31-én lezárt üzleti évben a konszolidált globális árbevétel 34,8 milliárd eurót tett ki. Tavaly a konszolidált globális árbevétel 8,8 százalékát a DENSO kutatásra és fejlesztésre fordította. A termékminőségre és újításra való összpontosítás mellett a DENSO különleges jelentőséget tulajdonít a környezetvédelmet, biztonságot és védelmet érintő kérdésekre, továbbá a vállalati társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységekre (CSR).

Európában a DENSO körülbelül 15.500 embert foglalkoztat, a 2016. március 31-én lezárt üzleti év konszolidált árbevétele pedig elérte a 4,5 milliárd eurót. A DENSO európai tevékenységének részeként működnek a Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Svédországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban található értékesítési irodák. Emellett a cég gyártólétesítményeket működtet Csehországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Marokkóban, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A DENSO két műszaki központtal rendelkezik Németországban, de vannak mérnöki bázisai Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Svédországban, ahol a piaci bevezetést megelőzően a mérnökök intenzív kutatásokat folytatnak az új technológiák fejlesztésének érdekében.

(Forrás:gepjarmuszektor.hu;denso.hu/Fotó:denso.hu)